Elefant


Du skal bruge en genstand der står stabilt, når hunden træder op på den, eksempelvis en lav trækasse, en skål med flad bund eller en opvaskebalje. Der skal være plads til at hunden kan flytte poterne uden at træde ned fra baljen, og overfladen må ikke være alt for glat.

Den færdige øvelse: Når du giver signalet  Elefant skal hunden sætte sine forben op på baljen og dreje rundt om sig selv, forbenene bliver på baljen og bagbenene går rundt om baljen.

Trin 1. Hunden skal sætte forben op på baljen. Jeg bruger signalet Feet Up

Jeg starter med at clicke hunden for at kigge på baljen. Derefter clicker jeg for hvert skridt hunden kommer nærmere målet, indtil hunden får fysisk kontakt med baljen. Jeg øger mine kriterier trinvist, indtil hunden sætter et, derefter begge forben på baljen. Nu sætter jeg en signal på. Inden jeg starter på næste del af øvelsen, skal jeg sikre mig, at hunden forstår den første del af øvelsen. Det gør jeg ved at kaste en godbid væk fra baljen når jeg belønner, og derefter beder jeg hunden om at indtage Feet Up positionen igen. En anden ting jeg kan gøre, er at skubbe let til hunden for at se, om den kæmper for at blive oppe på baljen. Hvis den holder Feet Up positionen er jeg klar til Trin 2.

Trin 2. Hunden skal dreje rundt om baljen.

Jeg vil gerne have at hunden drejer mod uret ( hundens højre ) . Jeg bruger også dette til mine venstre vendinger i fri-ved-fod i lydighed og rally, at hunden lærer at rette ind med bagparten.

Jeg starter med at bede hunden om Feet Up. Og så venter jeg indtil hundens bagpart bevæger sig en millimeter til den korrekte side og clicker. Hunden vil enten bare stå og stirre på føreren i en periode, eller prøve alt muligt andet f.eks. snuse til baljen, gå ned fra baljen eller ligge sig på den! Der skal man have tålmodighed og ikke fristes til at lokke den til at bevæge sig. Når jeg har clicket for første bevægelse øger jeg kriteriet indtil hunden kan dreje 1 omgang. Nu begynder jeg at sende hunden op fra min højre side og lader den dreje 1 vej rundt en del gange.

Den sværeste del af denne øvelse er hvor hunden skal passere mig med ryggen til. Man skal igen væbne sig med tålmodighed og click/belønne for hver hvert fremskridt.

Når hunden kan øvelsen fader jeg min Feet Up signal ud, så øvelsen ender med at hedde Elefant. Det der er vigtigt, er at man får trænet øvelserne "On The Road" dvs. ikke kun hjemme i stuen.

The help page included in this template download is located in your main template folder and is named help.html.

Se videoen her.